"Apabila Allah izinkan berlaku, pasti ada didikan yang Allah hendak sampaikan.Maha suci Allah daripada membuat sesuatu dengan sia-sia"

Monday, February 28, 2011

1 minute before go back

Eiii...sempat tak ni update...macam biasa...Ms tasya...mesti akan remind thru comunicator...aku pun selalu gak cam ni...due to we oll sama2 jalan kaki...ke LRT menuju ke gombak...walaupun aku cuma 2 stesen dari KLCC...
Sempat kejap, tengok blog de, tp...cam biasa server tak syok kat opis...sebab dihalang oleh chat...kalau nak baca...kena slow2 scroll down...tu pun...nampak "kenapa korang tak update blog" so aku remind kat cha td...he,he
Curi-curi tengok ada orang dok qatar asyik masak jer....nanti tak boleh balik baru tau....ni pun server tak best....antara tajuk, and entry bertukar....and finally...aku chat ngan ayu jap tanya...icing dia yang sedap tu....yang berbunyi

hayatiz06: aslmkm ayu,,,
hayatiz06: wah...masak ajer dia eh
hayatiz06: nanti org qatar tak bg balik la tu
humairazulkarnain: alaikumussalamwbh t....hik3.....mmm
humairazulkarnain: mmm nampak ngat ayu ni xdok kijer..ngeh3...
hayatiz06: ha,ha
hayatiz06: lama ke dok sana ni?
humairazulkarnain: mmm x ready nak balik rumah?
humairazulkarnain: mmm apa plan masak tu...
humairazulkarnain: mana sandal nyer? MMM insya'Allah, april ayu balik la....
humairazulkarnain: tgh wat thesis gak dr sini...mm distribute questionaires...
hayatiz06: oohhh lama tu..nak buat meatball cam ikea jer...
hayatiz06: utk dinner malam ni
humairazulkarnain: mmmm slurp....sedap tew.....gud....air tgn ibu nisteri bagus utk keluarga...
humairazulkarnain: drive safe balik nanti tu yer....
hayatiz06: t nak tya ayu kalau buat icing kek tu ayu gune apa erk...jadi chomel jer
hayatiz06: dok la cair sgt...dok la manis sgt ke...
humairazulkarnain: jumpa de ari tu b4 fly....kat kedai makan paka...ngan mama papa w de sekeluarga
hayatiz06: sedang2 hah
hayatiz06: tu la tgok u oll update sama update
humairazulkarnain: mmm recipe butter cream ayu wat tew....xdak gule langsung...butter+creamwell and susu pekat, sbb suami suke yg mcm tu
hayatiz06: icing dia tu eh...yang kita buat decorate tu
humairazulkarnain: muehehehe.....ari ni de bising, sbb geng3 bloggers dia x update blog....
hayatiz06: tu hah nnt t nak letak crite pasal blog yer eh...
humairazulkarnain: mm itewlah recipe nyer....250 gm creawell + 40gm butter + 4 sudu susu pekat
humairazulkarnain: nice yang ni x manis langsung
humairazulkarnain: boleh search dlm blog ayu...ada 2 recipe butter cream
hayatiz06: kalau decorate cupcake pun eh
humairazulkarnain: mmm yup.....tapi bebudak suke manis kan....so buatlah sweeter, tambah icing sugar yang diayak dulu dalam 3-4 sudu...
hayatiz06: t suka tak mani
hayatiz06: manis
hayatiz06: aha...Tq ayu...Gt Go...balik dah ni
kalau la ada peluang...sempat ajer...he,he
Thanks u oll, u make my day!!!

Dalam Tawa Ada Taman

Cheewah...nak jiwang ajer...

Lately ni, I'm not really enjoy with my work...tak sure sebab aku yang kehilangan semangat...aku tak suka dengan tut...

Tapi selepas solat subuh tu...baca doa, berzikir...macam rasa sayu jer...aku rasa aku kepenatan kut...sebab aku dah handle kerja-kerja rumah dan anak-anak secara berseorangan selama 2 minggu lebih ni..tapi aku suka...sebab aku puas..mmm..badan pun tak naik...sampai dah turun 3 kg tu...rumah kemas aku pun puas sebab tu aku manage..ialah kerja lagi..anak lagi..makan lagi...nak disiplin dorang lagi...ishhh bukan senang la...mula nak berdengki dengan suami ni...ada dia tanya anak dah solat...ishhh nanti Allah akan tanya ni...apa-apapun...semua yang aku buat mesti mau ingat pahala ni...kalau tak mesti ada jer yang tak puas hati...

Amanah besar oooo...aku...memang over bila dah marah anak...macam pagi ni waktu subuh...sekarang, waktu subuh agak lewat sekitar 6.09 minit. dah la tengah gosok baju, berapa kali aku ulang dah bangun awal tu pergi la solat...tak bergerak lagi...termenung lagi...sekali aku tunjuk iron ko...ha...over kan aku...tak berniat pun nak marah anak tapi bila anak dah 10 tahun...memang kita kena paksa...nanti Allah akan tanya aku la..sebab sementara ayahnya berjihad aku yang bertanggungjawab...Gitu ler...hari berganti hari, minggu berganti minggu...

Kerja aku ni membebel jer...kalau ayahnya ada...anak-anak sangat cemerlang...tak payah suruh...tak suka la aku ni..kerja membebel serius...kalau tak membebel ...gaduh dengan anak aku...sampai aku cerita dengan ayahnya...dah..asyik nak gaduh jer dengan anak ni...sekali baby adam darwish keluar mesti rupa abang danish...he,he

Back to makan gaji...tak syok wei sungguh pun dapat yang cenggini rupa...seyes rasa...he,he...tapi sabar la...sebab aku ni macam-macam cara and bagi alasan nak tukar department sekali Tut panggil aku, dia kata dia dah propose nama aku ke shared holder, terus aku rasa nak kata YAHOO...tak suka la dengan orang fake ni...

Aku ingat aku sorang jer rasa...aku pun share la dengan team aku...dia kata dia pun mintak tukar...tapi tak lepas...aku cakap nak tukar masa discuss dengan TUT mind year, dah cakap...tapi sebab dia rasa aku macam tak suka dengan dia..aku pun tak la tunjuk aku sabar jer kerja dengan dia...sebab aku ok...dia pun ok...tapi susah kalau orang pikiaq dia bagus ajer...maklum la dah asyik orang puji jer..thats y kita jadi lupa diri...ke guaner?hik,hik...

Dan Alhamdullilah, bersyukurnya dengan Allah yang selalu menyanyangi aku ni...walaupun aku selalu mengkhianati diri aku...Ampuni dosaku Ya Allah...

Dalam aku rasa gundah dan tidak terlarat nak layan perasaan baur cinta dan benci terhadap kerja sekarang...dia hadiahkan aku Adam Darwish...terus rasa bersemangat...ialah anak lelaki kena rajin cari duit, kena rajin kerja...kitaorang anak beranak memang la berharap...dan Allah bagi bonus pada kami sekeluarga...rasa nak nangis jer...teruja gitu...Alhamdullilah, Alhamdullilah, Alhamdullilah...syukur...ingat rezeki datang dari Allah :) dan kita disamping berusaha hendaklah selalu berdoa :).

Syukur, yang tidak terkata....2 hari lepas...banyak nak dikongsi..tapi sebabkan nak enjoy katak...i'm just blog walking and berpoya-poya buat business part time bersama assistant...Alhamdullilah...suami dia juga pun support siap tidur kata rumah sekali...makan tanggung berak cangkung...kik,kik,kik...

Anak-anak aku pun happy...sebab ada kawan...ala kawan baby pun...sebab anak dia baru 2 tahun, dah panggil aku dengan mommy jugak...suka aku...semalam dah settle kerja...aku tanya my fren ni...pernah tak pergi ikea...tak pernah...so after zohor semalam bergerak la kitaorang...best aku rasa sebab boleh bahagiakan hati kawan aku ni...sampai dia kata ....grrrrr...nanti nak ajak suami dia datang lagi...sempat la dia borong jugak semalam sampai belikan baju untuk baby dia tu dekat ikano...Best sangat dia dia kata..I pun happy for you darling...maklum la sunyi gak tak ada orang...hubby pun semalam dia kata..nanti dia balik minggu ni, dia plan nak bawak kitaorang jalan..kalau tak pergi cameron...pergi genting...aiyooo..suka betul pergi cameron...dia pun maklum kitaorang kalau tak ada dia maner nak gerak sangat...ialah bila call..ada kat mana ni...kat rumah...

mmm...banyak pulak idea...back to Ikea yesterday...semalam sementara menunggu my fren ni shopping baju baby...aku pun tengok la ada pulak kedai crocs...plan nak beli sandal...ishhh..berapa banyak sandal la nak beli..yang pakainya satu jer...so pergi la dengan abang danish...abang danish angkat satu ..aku satu...tapi selok kejap sebab aku pilih warna putih...eiii...over tak aku pilih crocs yang ada picture kitty..nanti aku amik pic aku show eh...cari kat google tak ada la pulak...sebab new arrival...kata budak kedai itu....

Tut tut, bila pergi kat anak dara...bila abang danish bawak beg crocs, tanya la pulak...abang! beli apa tu...garang wei...abang beli kasut burok jer...betul pun sebab kita dah tukar..yang kitaorang pakai tu, letak dalam beg, yang baru kita pakai...menangis la pulak anak dara ni...kena la pujuk dia...bawak dia pergi crocs...tapi lega sebab...saiz and design dia nak tak ada ngam dengan kaki dia...kalau tak melayang la lagi semalam duit mommynya...kui,kui...

kakak, tunggu yer...nanti daddy balik kita pergi crocs k...maklum ler semalam duit mommy dah habis rm280 dah..cros punya pasal...tak per this is reward for me...setelah kepenatan :)...

Macam sibuk sangat eh...tak pun sibuk, meriah jer...tapi laptop macam biasa la kena conquer dek anak-nak nak berkebun kat FB...

Anyway, miss blog walking again...due to dah kerja hari ni....hubby cepat balik...kitaorang pun rindu ni... :)...aku pun rindu dengan dengan berblog :)

Thursday, February 24, 2011

Antara ayah dan Ibu

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri, yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya…..
Akan sering merasa rapat sekali dengan Umminya.

Lalu bagaimana dengan Abi?
Mungkin kerana Ummi sering kali menelepon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari,
tapi tahukah kamu, jika ternyata Abi-lah yang mengingatkan Ummi untuk meneleponmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, Ummi-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita,
tapi tahukah kamu, bahwa sepulang Abi bekerja dan dengan wajah lelah Abi selalu menanyakan pada Ummi tentang kabarmu dan apa yang kamu lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil……
Abi biasanya mengajari putri kecilnya mengayuh basikal..
Dan setelah Abi merasakan kamu sudah mahir, Abi akan melepaskan roda bantu di basikalmu…
Waktu itu Ummi akan bertempik : “Jangan dulu Abi, jangan dilepas dulu roda bantunya” ,
Ummi takut putri manisnya terjatuh lalu terluka….

Tetapi tahukah kamu?
Bahwa Abi dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu mengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu putri kecilnya PASTI BOLEH.
Pada saat kamu menangis merengek meminta patung atau mainan yang baru, Ummi menatapmu hiba.

Tetapi Abi akan mengatakan dengan tegas : “Boleh, kita beli nanti, tapi bukan sekarang”
Tahukah kamu, Abi melakukan itu karena Abi tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan dan kemahuan yang selalu dapat dipenuhi?

Saat kamu demam teruk, Abi yang terlalu khawatir sampai kadang-kadang sedikit membentak dan marah dengan berkata :
“Kan Abi dah cakap, Jangan minum air batu,Tak Dengar ke?!”.
Berbeda dengan Ummi yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.

Ketahuilah, saat itu Abi benar-benar risaukan keadaan kamu.
Ketika kamu memasuki alam remaja….
Kamu mulai menuntut pada Abi untuk dapat izin keluar malam, dan Abi bersikap tegas dan mengatakan: “Tidak boleh!”.

Tahukah kamu, bahwa Abi melakukan itu untuk menjagamu?
Karena bagi Abi, kamu adalah sesuatu yang sangat – sangat luar biasa berharga..
Setelah itu kamu marah pada Abi, dan masuk ke bilik sambil membanting pintu…
Dan yang datang mengetuk pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah Ummi….

Tahukah kamu, bahwa saat itu Abi memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya,
Bahwa Abi sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi Abi WAJIB menjagamu?
Ketika kamu menjadi gadis dewasa….
Dan kamu harus pergi belajar dikota lain…

Tahukah kamu bahwa badan Abi terasa kaku untuk memelukmu?
Abi hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini dan itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati. .
Padahal Abi ingin sekali menangis seperti Ummi dan memelukmu erat-erat.
Yang Abi lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk belakangmu sambil berkata “Jaga diri baik-baik ya sayang”.

Abi melakukan itu semua agar kamu KUAT…kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.
Disaat kamu kesempitan duit untuk membiayai duit semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah Abi.

Abi pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya bisa merasa sama dengan teman-temannya yang lain.
Ketika permintaanmu bukan lagi sekedar meminta boneka baru, dan Abi tahu ia tidak bisa memberikan yang kamu inginkan…

Kata-kata yang keluar dari mulut Abi adalah : “Tidak…. Tidak boleh!”
Padahal dalam batin Abi, Ia sangat ingin mengatakan “Iya sayang, nanti Abi belikan untukmu”.

Tahukah kamu bahwa pada saat itu Abi merasa gagal membuat anaknya tersenyum?
Sampai saat seseorang datang ke rumah dan meminta izin pada Abi untuk mengambilmu darinya.
Abi akan sangat berhati-hati memberikan persetujuan..
Karena Abi tahu…..
Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.
Dan akhirnya….

Saat Abi melihatmu duduk bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya pantas menggantikannya, Abi pun tersenyum bahagia….

Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu Abi pergi kebelakang sebentar, dan menangis?

Abi menangis karena Abi sangat berbahagia, kemudian Abi berdoa….

Dalam lirih doanya kepada Rabb, Abi berkata: “Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik….
Putri kecilku yang lucu,nakal dan kucintai telah menjadi wanita yang cantik….
Bahagiakanlah ia bersama suaminya…”

Setelah itu Abi hanya bisa menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk…

Dengan rambut yang telah dan semakin memutih….
Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya….
Abi telah menyelesaikan tugasnya….
Abi, Ayah, Bapak,Papa Daddy atau Abah kita…
Adalah tubuh yang harus selalu kelihatan kuat…
Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis…
Dia harus kelihatan tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu. .
Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa “KAMU BOLEH” dalam segala hal..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….


Disamping menghargai dan mengingati jasa IBU juga jangan dilupa kepada pengorbanan dan ketegasan seorang AYAH…..

Wednesday, February 23, 2011

Perjuangan Baru Ku Bermula

Sajer letak pic aku zaman kecik....cute rupanya...
sajer amik semangat baby...

Salam Satu Malaysia semua...You olls dah lunch ke? macam la ramai peminat eh...

Actually, tak ada apa yang nak dikongsi,walaupun dalam hati teramatlah semangat dan excited nak mulakan cabaran baru.... itupun kalau dengan izin Allah , apa orang kata anjakan paradigma..... ehem,ehem...

Semua telah dipesetujui, mmm..walau aku tak dapat apa yang mau...aku mesti berani...sebab aku yang nak... semua ditanggung aku nanti...

Macam aku berani nak sambung belajar dulu...siapa sangka...dah 3 tahun lebih aku dapat menggengam Ijazah demi anak-anak(itu aku sendiri jugak yang tanggung...)...Masa tu macam-macam jugak halangan, sebab masa register masih lagi dalam pantang...dah 30 hari jugak....suami masa tu...mmmm....tak payah la....tapi demi sejukkan hati cakap...kita kan ada maid...nanti maid tolong...kini masa ku perlu bermula lagi...ayah...biar betul...ada anak 2 dah tu....kita cuba lah ayah...walaupun risiko tu pasti...sudah pasti korang yang tengah study diwaktu senja...ada anak...and komitmen ...rasa perasaan yang cam "horrible" sangat...alhamdullilah walaupun tak 4.00..dengan pengorbanan aku...aku rasa sangat terharu...espeacially during convo...sebak giler...rasa cam issshhh...macam tak percaya?
Kini bila impian baru dikongsi dengan ayah....ayah setuju...bagus...tapi kena belajar lagi...kita orang baru....Good momentum dari ayah...suami...betul ke nak buat ni...boleh ke?tapi susah la nak cerita dengan suami kali ni sebab dia tak ada depan mata...semua secara berhubung di telefon...nak hantar gambar pun melalui email...mmm...payah-payah..tapi at the end dia pulak semangat sehingga..suruh pegi bayar deposit dulu....tapi kakak tu tak nak deposit...nak suruh bayar semua..si suamiku ini bersemangat lagi....kalau duit tak boleh nak keluar, pergi kedai emas...tolak barang kemas dulu......eh sabar la...kan dah janji 28 feb 2011.(tarikh penentu tu, hik,hik)...
Alhamdullilah...Ya Allah jika inilah permulaannya...kau lancarkan segala urusan ini dengan mudah Amin.

dan apa yang aku nak dalam hidupku ini...aku nak bebas, bebas dari bekerja mengikut masa dunia, aku mahu bekerja dengan waktuku sendiri...so aku kena la tentukan..

Aku nak bebas memantau anak-anakku , And semestinya...i dont want ordinary life......
aku kena la pilih...

Aku sangat berharap...segala perancangan perjuangan ini dizinkan oleh Allah dengan usaha tulang 4 kerat ini...Amin.
Ini adalah langkah kejayaan....tapi aku masih perlu melalui onak-onak ranjau duri sebagai kakitangan makan gaji....Usaha tangga kejayaan yatie oii....
Korang pun...sokong la yer, moral support pun dah ok...and
Really appreciated to De for F.O.C advise...he,he...Thanks a Lot of love with fliying kiss...maklum ler jauh...

Tuesday, February 22, 2011

Hati ini terlalu kerdil, tapi

angan-anganku selalu diatas langit...

Hwaaa....aku sebenarnya tak nak layan perasaan.....sedih woo...aku ni jenis orang air mata ibu...tengok cerita hindustan pun nangis, malu wei (shiiiiiyyyyy)...

Nanti bila anak-anak tengok..mesti dorang sedih..lagi la anak dara aku yang jiwang tu...dengan lagu cinta yang sedih dek kena tinggal kekasih pun pun boleh nangis...alahai baru, 8 tahun omak oii...

Lama dah update kisah anak-anak...sikit-sikit kisah masak...macam la pandai masak sangat...tapi ok la selalu dapat puji...dari siapa lagi kalau tak anak-anak aku....seronok ada anak yang pandai appreciate ni...aku sendiri pun tak macam anak-anak aku...aku cuma belajar appreciate orang...he,he

Bila makan siapa saja yang buat...sedapnya makcik masak..macam kedai...tapi sedap lagi la dari kedai yang kita makan tu kan bang (makan sambil bergossip dengan abangnya)Bila baik...

Bila time gaduh, abang tak nak lagi cakap dengan adik, sampai mati abang tak nak cakap dengan adik...tapi...bila bangun tidur, tak kira abang ke adik ke, mommy abang maner? adik maner?...itu ler anak-anak aku ni...lambat lagi la nak tunggu diorang ni matang pulak dah...

eiiii...tak nak tengok diorang bergaduh....serabut betul la...(macam orang bercinta...macam aku dengan ayah dia la...kejap nak gaduh...kejap nak merajuk...sunyi kalau tak warna dalam kehidupan...) :P

selalu nak kena membebel...pagi-pagi dah jadi alarm dah mulut aku ni...kalau ayah dia...sekali jer..terus siap pakai baju sekolah...

Tak senang la nak disiplinkan diorang ni...aku tengok abang dah 10 thn baru faham, itu pun nak kena ketuk selalu...adik 8 thn tu masih lagi...blur...cakap jer pandai...jiwang pun yer...tapi dia seorang pandai menghargai orang lain..malam-malam...dia pulak yang cium aku sebelum nak tidur. so caring......pandai kelentong gak....tapi dia bijak dalam pelajaran...

Anak dara aku ni ketika umur 4 tahun dia dah boleh membaca dengan baik...tapi kita ni tak tau la...dia boleh compete ke tak? bila dah besar nanti...cita-cita...selalu cakap nak jadi cikgu...tapi memang dia cenderong nak jadi cikgu...selalu nampak kawan-kawan kat rumah ni datang mintak tolong ajarkan buat homework....sifir pun bagus...al-quran pun dah surah besar dah...

mmm...boyfriend...dari tadika...selalu jer ada peminat....ntah dia yang minat kat orang pun kita tak tahu...tapi siap dapat hadiah ajer...dari boyfriend aka peminatnya...siap abang danish pun, dibelanja sekali oleh peminat anak dara aku tu...seronok la abang danish tu....

Aku tak la kisah, pilihan anak dara aku dalam bidang apa dia nak ceburi...dia nak masuk ballet, aku hantar ballet...tapi aku rasa dia tak minat sangat...more to nak glamour jer dia tu...aku kenal sangat la dengan anak dara aku ni dia gedik (kalau ada pertandingan kat sekolah, dia tanpa malu dia volunteer,mmm...pergi maner2 jer la, terhibur je aku)

Aku pemalu, malu-malu kucing (nak tapi malu...rugi woo, spesis danish tu... ada ikut jugak peel aku) dia suh aku hantar kelas muzik...aku hantar jer...dia masuk sekolah agama, aku hantar jer...apa-apa la...selagi aku mampu...aku bagi je la...sebab bila dia dah ada peluang...dia sendiri akan tahu mana kelebihan dia....tapi macam biasa la aku la yang tak boleh nak focus...sebab aku kerja dari pagi sampai petang...8 pg-5 ptg...ni terus nak nangis ni....ialah terbantut apa yang dorang nak buat...

suamiku tolong la...saya nak tengok anak-anak saya 24 hours...alasan nak berhenti kerja...he,he.

Back to Abang danish...wooo..suara dia sedap...aku selalu kata abang pergi sekolah tahfiz la...sebab pernah aku hantar anak aku pergi kem tahfiz 1 bulan, sungguhku tak sangka aku tak pernah tengok anak lelaki aku naik pentas...sekali dia menang Quraati...johan tu...antara semua yang attend camp tahfiz...tengok la dunia..chewah...budak-budak jangan dimarah dan didera ok...anak-anak kita tak tau rezeki macamana...sekali perdana menteri ko....berangan lagi...dusshhh...terus tumbuk kat pipi....ni...

Pagi-pagi ni pun dia membebel dengan aku la...dia tu otak bukan otak seni...dia otak science..memang puji science selalu 100%, walaupun BM pernah dapat D....dia tak suka karangan...bukan kaki jiwang...tahun depan abang nak pergi sekolah tahfiz...aku pulak berdebar...takut dia hangat-hangat tahi ayam...

Maner taknya...sekali nak jadi pengawas...semangat la ayah dia pergi cari baju pengawas...nak beli vest, pengawas...beli la kita ni...(bapaknya pergi belikan dengan dia k, sajaer aku letak "kita"..tanggungjawab)...sungguh manja anak sulong aku ni...manja pelik (pakcik sepupu dia yang kata)...besar sajer...dah la tu semalam disuruh cari bahan buat seni lukis, suruh cari bandi, suh cari batang pisang, cari kentang...semalam punya la seronok dia..tetiba pagi ni...ni abang tak suka sekolah ni..mentang2 kita darjah 4...kena bawak semua ni buat lukisan...abang tak suka la buat lukisan...

Adehhh...susah-susah budak pandai cakap ni...dah kita sekolah kita kena ikut la bang...sejukkan hati danish lain kali tak ada la...hari ni jer....mak dia punya la susah2...nak jaga dia tak nak kena denda ke apa...suh bagi seronok....bila hari kejadian dia pulak tak seronok pulak...kalau bagi game...mmmm...expert tak payah suruh...apa-apa teknologi la...danish pulak yang ajar aku and daddy dia...

Danish punya pronouns in english pun bagus...masa kecik-kecik, dia selalu tengok chanel disney...now, ceria jer dia layan..maner dia speaking pun tak tau....and now laptop dia jer la dia layan....danish...mmmm....dia cepat marah...dan cepat sejuk...mmm ada cam daddy dia...ayah aku kata marah tahi ayam moner...korang tahu ke camner ropanya...kalau terpijak...melekat wei bau...eii...pengotor la...betul jer...aku orang kg dulu main kejar tak pakai selipar kalau terpijak....buat senyap jer sekali bau daaa...

Aha sementara tu nak la bagi tips, kesihatan untuk anak-anak, untuk elakkan dia daripada deman atau sakit...kalau nak potong kuku ikut la sunnah nabi...sila visit link ni "cara potong kuku ikut sunnah" jangan tak cuba...mmm...insyaallah kita berusaha....kalau petaka yang tak diundang nak berlaku kita redha la pada Allah...anak-anak rezeki Allah..dia juga hamba Allah...macam kita juga.... :)

and aku nak cakap...yang aku sangat sayang dengan anak-anak aku...mmmm...dorang sayang tak kat emaknya eh...sayang aku..tak ley tukar ganti...bukan senang la nak mengandung sorang-sorang ni.....

Sunday, February 20, 2011

Resipi Roti Steam Kopitiam

Hah, apa lagi tauke kopitiam...boleh cuba ni...save cos...he,he...tak payah kukus..kalau ajaran sesat mintak maaf la ...Jangan tiru macam saya..

Simple Dimple Jer...bagi saya yang malas ni...opsss...kreatif ok... Sila sediakan Seri Kaya Traditional secara dalam tin,...malasnya....tak la...kaya ni aku kenal dari kecil lagi ok...kuar dari perut mak...mak aku tak bagi susu...dia bagi kaya ni...( oh...kelentong....tipu...) Mak aku gunakan dari zaman 80an lagi...

maklum la aku lahir 79...he,he..
Sediakan roti juga....aku guna Roti High 5 jer...beli gak...then, masukkan dalam microwave, jangan guna micro turning punya, guna Nyahfros ok...ala yang ni biasa kita panggil Defrost tu...masa digunakan 1 minit...ok la tu...lama-lama nanti layu pulak rotinya..bukan nak defrost ayam beku yang baru kuar dari peti pun...
Tadaaa...dah siap..sapu la kaya kat dalam roti...nak soodapppp...sapu la jugak soft marjerin juga...aku guna Daisy punya..asyik roti bakar jer....boleh la try roti steam homemade lak...walaupun bahan-bahannya dibeli...kih-kih....Orang bujang pun boleh buat ni...and good idea untuk bapak-bapak yang suami mithali gitu.....kan,kan
Gitu le mak yang ala aku ni suka membebel waktu pagi...sambil tunggu nak tunggu rebus nasi himpit...sempat membebel kat blog ni..layan jer la nyahh....
Lesson Learn, sila manfaatkan microwave anda :P

Saturday, February 19, 2011

Sakit Pinggang Ketika Mengandung

Sakit sampai tak boleh bangun...mmm..maaf tiada ubat bagimu ok...duduk la rehat...jangan nak sibuk-sibuk pergi jalan, doktor suruh rest...so rest la..tak payah nak kemas stor..saper nak kemas dah panggil temporary maid pun, dia lak yang arah kita....dah siapa yang bayar siapa ni....Hampeh...tak payah datang...so nak tak nak sendiri la buat...

Tapi aku cam wonder gak...kenapa pregnant kali ni cepat sangat sakit pinggang...ke sebab lama tak pregnant ke?Doktor kata sebab tulang punggung nak membesar....mmm..aku tak ada nak membesar part tu sebab dah confirm ceasar...(mmm..part lain tu besar...)

Ke Berat badan sangat? Ke posture tak betul...Tapi aku ada cara...untuk merehatkan sakit pinggang ni...time waktu solat ketika rukuk...Ya Allah...nyaman yaaa pakkk....

So petua untuk ibu-ibu mengandung, terapi sakit pinggang adalah rukuk..sama juga sesiapa yang slip disc tu...cuba la..kalau dah selesai solat...masih sakit lagi...buat senaman rukuk...ini kajian juga...

sesiapa yang dah mula sakit pinggang tu cuba la..dan jangan tinggal solat ok..

Thursday, February 17, 2011

Aku rindu....

Mode jiwang:


Aku rindu dengan rumah aku kat kuantan...


Aku menci bila rumah aku dok ni ada anai-anai...aku penat...la....hwaaa....sakit pinggang...tu tak siap kemas lagi...nak kena beli rak stor baru lagi...hwaaa....


Tapi menci-menci dengan rumah sewa ni aku install aircond gak...panassss seh...may be sebab pregnant kut...Now, rumah aku bagi sewa kat kawanku jugak...sementara nak tunggu rumah dia siap, may be bulan 4 pindah lah dia...aku pun dah siap kuar iklan kat mudah.com...rumah untuk disewa...kemasukan bulan 6/2011.

Aku betul-betul nak cari rumah sendiri kat KL ni...baru ni dah pergi survey, tapi rumah ala sarang merpati la...kalau nak dekat KLCC ni...rege...tak berbaloi langsung...aku rasa kalau aku beli memang aku tertipu...hwaaa...dah harga tanah mahal wei...KL ni...

Bak Kata aby, Kita ni serba nak beli..macam orang kaya...tapi aku kalau la rumah 300k, aku sanggup lagi kuar 10% duit aku...tapi..mana aku nak cekau duit pasang kabinet dapur..wiring skit-skit.....memang totally aku Lost of money kalau beli rumah ni...serius...

Kalau nak beli rumah ni...mmm..habis duit betul...tak pe untuk mengubat hati yang lara...anai-anai nyer pasal kat stor jer...he,he..angan-angan dah separuh kejayaan...sebab selalu kata...kalau dapat beli rumah kat KL rege 300k....then 10 tahun lagi...rumah kat Kuantan jual 500k, rumah KL pun jual 500k...so nak cari rumah 1m...mmmm..jutawan kita...Insyaallah rezeki siapa tahu...

Aha, aku paling kagum dengan seorang blogger, first aku kenal dia dekat majalah Anjung Seri la...then bila aku dok visit blog ati...mmm...finally aku jumpa blog dia....wahhh...saya teruja la...muda-muda dah dapat rumah cenggitu gaya...best...Rezeki awak tu yer...Alhamdullilah...

mmm.dan paling best dia pun tak sombong...dia pun follower kita...Terima Kasih :)

Tuesday, February 15, 2011

ALBERT shelving unit from IKEA dah roboh....

Perggghhhhh...sakit pinggang wei...angkara anai-anai...dugaan-dugaan...baru setahun dok sini ...now dah rasa nak pindah ni..dulu...masa aku dok kuantan...masa baru pindah dari melaka ke kuantan menyewa di Beserah...Taman satelite...cam ni la penat...kalau rumah diserang anai-anai...

Masa tu bilik tengah...habis jugak la buku-buku ...selepas tu aku jadikan bilik as tempat gosok kain....hah masa pregnant danish lak...tu...mmmm...challengge...

Eii...aku rasa bende merayap jer kat betis dan peha ni.....tolong la....

Now, dugaan mengandung baby baru ni pulak....mmmm...baby boy kut...ewahhh...dalam penat ada tawa ok...

Alhamdullilah...dengan bantuan cousin aku and seorang daripada tuan rumah...boleh la clear apa yang patut...mmm...kalau buat masa suami ada mau aku jugak yang kena marah sebab mesti dia kata aku suka sangat simpan barang-barang tak nak guna....dah nama stor...

Anai-anak suka makan kotak rupanya....Anjang dah sembur ubat anai-anai...tapi aku masih lagi tak percaya nak simpan balik....banyak wei.....

Kesian...shelf ikea aku beli cenggini gaya 1k jugak la dulu...ada yang elok lagi...tapi aku malas la nak bukak satu persatu...kalau abe ada okey la...kalau dia nak layan...
aku rasa kalau hubby ada mesti suruh buang semua dah....
Anjang in the store.....mujur la ada jugak hamba allah nak tolong......

Ni belum susun balik lagi...may be weekend ni baru boleh buat....Banyak jugak barang yang boleh diselamatkan rupanya....

mmmm...masih perlu pergi cari shelf IKea type besi pulak...kalau runtuh jugak tak tau lah....tunggu hubby...mmm...tak tau lagi...aku ni tak ley tgok rumah selerak...nanti bila call aku bagitahu jer...duit...kalau aku beli semesti la duit aku tu....

Got to go...besok nak kerja...

Ya, Allah Ya tuhanku, kau berikan kekuatan dan kesihatan kepada diriku supaya dapat bekerja sepeti biasa...menjaga anak-anak sepanjang waktu...Amin

Kita ini hanyalah hamba Allah

KENAPA AKU INI DIUJI?

[2]Patutkah manusia menyangka bahawa mereka akan dibiarkan dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?

[3]Dan demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian yang demikian), nyata apa yang diketahui Allah tentang orang-orang yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa yang diketahuiNya tentang orang-orang yang berdusta.
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3


KENAPA AKU INI TAK DAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN?

Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.
-Surah Al-Baqarah ayat 216


KENAPALAH SUSAH SANGAT UJIAN INI?

[286]
Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): "Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau mengirakan kami salah jika kami lupa atau kami tersalah. Wahai Tuhan kami ! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya. Dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami, dan berilah rahmat kepada kami. Engkaulah Penolong kami; oleh itu, tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir".
-Surah Al-Baqarah ayat 286


AKU RASA FRUST? TENSION? LEMAH SEMANGAT?

[139]
Dan janganlah kamu merasa lemah (dalam perjuangan mempertahan dan menegakkan Islam), dan janganlah kamu berdukacita (terhadap apa yang akan menimpa kamu), padahal kamulah orang-orang yang tertinggi (mengatasi musuh dengan mencapai kemenangan) jika kamu orang-orang yang (sungguh-sungguh) beriman.- Surah Al-Imran ayat 139

BAGAIMANAKAH AKU HARUS MENGHADAPINYA?

[200]
Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan).
-Surah Al-Imran ayat 200

[45]
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk;
-Surah Al-Baqarah ayat 45

APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?

[111]
Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang yang beriman akan jiwa mereka dan harta benda mereka dengan (balasan) bahawa mereka akan beroleh Syurga,
-Surah At-Taubah ayat 111


KEPADA SIAPA AKU PERLU BERHARAP?

[129]
Kemudian jika mereka berpaling ingkar, maka katakanlah (wahai Muhammad): "cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia; kepadaNya aku berserah diri, dan Dia lah yang mempunyai Arasy yang besar."
-Surah At-Taubah ayat 129


ARGHHH AKU TAK TAHAN!!! AKU DAH BOSAN!!

[87]
Wahai anak-anakku! Pergilah dan intiplah khabar berita mengenai Yusuf dan saudaranya (Bunyamin), dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat serta pertolongan Allah. Sesungguhnya tidak berputus asa dari rahmat dan pertolongan Allah itu melainkan kaum yang kafir".
-Surah Yusuf ayat 87

Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah kiranya Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahilah kami rahmat kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengurnia.
Wahai Tuhan kami, kurniakanlah kepada kami kebaikan di dunia ini dan juga di akhirat, dan peliharalah kami daripada azab neraka.

Monday, February 14, 2011

The Rules Of Work By Richard Templar

You oll kalau nak tau lebih lanjut....boleh la cari buku ni....

Sunday, February 13, 2011

Home Made "Nasi Lemak"

Wow.....terasa hebat hari ni...saya buat nasi lemak ikan ayo ....mmmm...orang luar panggil ikan setongkol gitu....bila dah siap tu...semestinya snap dengan blackberry...publish terus....gitu ler kalau orang tak pandai masak...excitednya lebih.....

Kalau komen dari anak-anak sedap sokmo (mommy masak macam kedai.....) ayah dia ok sedap....(mmm, ambil hati la tu)...
Simple dimple jer...tapi habis woooo...satu periuk.....
picture tak clear sangat kan...
nanti free boleh masukkan closed up picture
untuk lauk pauk..he,he

Kalau abang aku kat Terangganu datang aku buat cam gini...amboi...meriah...padahal sekejap jer ni masak....antara rajin ngan tak jer...

Serius...aku sendiri bukannya pandai masak....tapi anak-anak punya pasal dan demi suami tercinta..."practice make perfect" betul ke ni....

Dan sejak-sejak Facebook ada kat dunia internet...sokongan rakan-rakan yang jadi syok...kurang-kurang ada jugak komen membina walaupun dorang tak makan nasi lemak ni....
Nak cerita kat blog...aku bukannya glamer pun....sob-sob (sedih gitu...)...kalau komen pun mesti kengkawan baik la tu...terus rasa nak senyum balik :)

Apa-apapun you all memang best!

Jom kita usha resipinya...

Nasi

Beras, Air , Santan, Halia , Daun Pandan dan Garam secukupnya...Ukuran tu kena agak macam kita nak masak nasi putih jugak lebih kurang..tapi kena la buat anggaran supaya nasi tak jadi keras dan tak jadi sangat lembut...kena practice ok

Masa dulu-dulu kahwin sangatla tak menjadi nasinya...now suami kata dah pandai...senyum sampai telinga la tu...ialah aku pun belajar gak dengan kakak-kakak...dulu mak ada tak nak tengok...mak aku dulu pernah jual nasi lemak lagi...masa ayah baru siap buat kedai yang disewakan sekarang...

Sambal Tumis

Bawang merah, Bawang putih blender jer....Then tumis la sampai pecah minyak...then masuk kan cili boh tumis jugak sampai pecah minyak...kalau nak sedap api tu jangan kuat sangat...mmm...nak sedap...tumis sambal ni kena lama, masukkan gula...kena lebih skit...garam secukup rasa...last baru la asam jawa dangan sedikit air...

kalau nak makan kat rumah ni 1 jam pun dah ok, kalau nak jual lagi lama lagi bagus.....

Actually, tumis ni...along jugak yang ajar....along melaka tu...dia kan anak sulong...adik beradik ramai katanya....dulu pagi-pagi dah kena bangun....untung sebenarnya...sesiapa jadi anak sulong ni....so aku bila dia mai KL...apa lagi...mesti bagitahu...along pagi esok kita buat nasi...so apa lagi belajar ler....sebab along pun rajin...pernah jer dia buat nasi lemak dia jual kat office...class gitu...dan nasi lemak sedap tau...tapi dia masih kata tak sedap...katanya adik dia buat lagi sedap...

Kalau nak masukkan ikan...mesti ikan tu dah dikukus atau direbus....

Telur tu rebus la... then,kupas la kulitnya....kupas timun...potong la ikut citarasa you olls...

Jangan lupa goreng ikan bilis..kalau suka kacang tanah tu...goreng la jugak...ok...

Dah siap boleh la hidang.....masakkan apa-apa jer...nak cantik hidang la dalam pinggan putih....hu,hu...yang pasti tak sedap pun jadi sedap...

Thursday, February 10, 2011

Transformation Or Shopping?

Mmmmmm..Hari ni hari habis duit ropanya....bedak compactku dah lama habis...tak la habis...sudah jadi pecah daaaa...tinggal saki baki jer...hwaaa...hari tu masa pergi sogo nak beli dah...tapi...bila dikenang kerja kat KLCC tu...pergi KLCC jer la...so bila suami outstation...boleh la ciluk...lambat skit.....sebenarnya nak beli kit promotion jugak rm196 yang SK2 hantar kat rumah...dari SOGO hari tu aku pergi habis.....so bila teringat bedak compact...hancusss !!! so beli la satu.....

No bedak compact ni 420, bukan harga dia ok...harga dia cuma rm196/=
Muka aku ni kena guna yang compact ni sebab type muka berminyak...SK2 ada juga yang ala2 creamy tu...tapi sesuai utk muka tak berminyak...atau kering la....

Ni apa hal pulak, intro awal dah bukak....oh...aku pun beli wallet baru jugak....wallet lama....nanti aku tunjuk camner ropa...sampai lakiku dah kata....beli ler yang baru...kita sajer jer nak tunjuk kat gitu ropa...nak suh dia beli....dia tak faham la pulak...kena cakap ke...abang, wallet kita koyak...abang belikan yang baru yer.....eiiii....geli telinga U olls kan...tak per la dah aku kerja...cari sendiri la kan...tapi wallet dia aku belikan...biasa lelaki...seluar dalam dia pun kita beli...kisah benar ok...he,he...
First time beli warna merah, konon tukar citarasa

Terbalik la pulak...brand murah jer FOSSIL...pernah dengar ker?...aku dengki dengan lakiku dulu aku belikan fossil jugak untuk dia...so skrg..aku pun nak try la...tau leather jer...
simple kan :) RM239...aku rasa mahal pulak dari SK2...
...dah siap tukar kad-kad and duit yang cuma ada rm41 hengget jer...he,he
Hwaaa...kesian wallet ni...mesti busuk kalau cium...eiii...insane ke aku nak cium bau wallet..tapi serius...segan gak nak kuar dari handbag....kalau pergi shopping...
Wallet ni beli kat Singapore during christmas Sale...GUESS gitu....murah gak aku rasa dalam SingD 30 jer...kira 70 hengget jer la...apa pun berkubur jer la nanti tak leh nak buat pusaka..
teruk sangat kan....
Rajin update...hubby tak ada...line clear.....he,he
see you soon...

Sunday, February 6, 2011

Selamat Hari Lahir Suami....mmmm dia suamiku sehingga kini :)

No wishes for others...on February...Just dedicated to my Lovely hubby....



Masih terfikir nak wat apa la...last year pernah tengok...staff @ KLCC celebrate bday asben dia dengan bawak anak-anak sambil pegang belon....mak dia pegang kek...tunggu asben dia kat lobby buat surprise....macam best jer kan....berangan nak buat cam tu....tapi 9hb tu ada training...haiyookkkk...walaupun story kat sini...asben bukan la pembaca tegar blog aku....apa lagi erk...idea2 please come....nak buat kek...dah pernah buat dah...dia sangat terharu...sampai cerita kat kawan dia......bagi hadiah ...biasa jer tu...tapi kalau aku...aku nak hadiah...ha,ha...

Lagi satu bila buat surprise after office hour...untung2..dia bawak pergi makan kat pavilion.....makan kat foodcourt pun best situ...tapi rege....harga pavillion hah....mmm...tak yah fikir sebab aku training ok kat permata hari ni...

Apa pun, danish suh beli kek, dia bagi hadiah...katanya dia nak beli besi 10 hengget...pada hari kejadian 9 feb 2011, dia dah tidur... :(

Malam tadi gak, suami dah outstation...dekat jer...kemaman jer....so tenang la nanti kalau nak berblog...he,he

Jangan marah...TUT....Selamat Hari Tua yer Darling...Moga panjang umur boleh cari rezeki untuk kita orang ok :)....jangan lupa ingat mati ok...antara tanda-tanda mati rambut dah putih...ngeh-ngeh.....

Hadiah dariku Buah Durian "Musang King" yang berharga RM85/= :P....aku pun boleh tumpang makan....he,he

Keknya hanya lah dari secret Resipe...tak sempat nak pergi usha kat lain ...punya la nak kejar kedai kek...solat asar sekali maghrib....kami semua sayang dengan awak..jangan nak sayang-sayang orang lain ok...he,he...I pun tamak....We Love you so much!!!

TUT...kelakar..encik suami...masa nak potong siap tanya...dah amik gambar ke...dah....just a simple ingatan dari kami...potong kek pun pakai kain pelikat sebab nak solat isyak selepas tu....KEK ni asben paling suka...DURIAN, DURIAN...yer kut...

Pagi Yang nyaman....

Pagi-pagi ni tak tau nak buat apa ntah...hubby sambung balik tidur lepas solat subuh, Danish dah pergi tukar tempat tidur...kakak...mmmm...tak bangun-bangun lagi...aku...tulis blog kejap...hu,hu

Best bangun tidur tengok baju-baju semua dah cuci, barang-barang dapur semua dah kemas(maklum la bila balik kg ngn MPV ...selagi boleh sumbat terus shopping kat mydin mall, walaupun dah tahu mydin mall tu tak ada parking, sanggup tunggu)....aku tolong buat breakfast jer la nanti...ok la tu.......

Yang best...en asben tolong pasangkan ubat nyamuk jugak....sayang jugak rupanya....ngeh2...


Gambar sumbangan En Google...@Eizil.com - 2009...minta maaf pinjam tanpa kebenaran...
Actually, first time guna ubat nyamuk cenggini...ok la janjji nyamuk tak ada...rumah KL ni rumah lama...lagi la kalau tinggal lama...bermaharajalela la...

Hari ni plan nak keluar...so kira-kira lunch kat kedai jer la....kata asben...suka la mommy awak makan kedai....dalam hati sebenarnya nak jer cakap....adesss....saya sangat malas ok....walaupun badan tak la penat....dah kata nak pergi jalan-jalan so takkan nak bawak bekal....hu,hu...pernah jer buat...balik kg baru ni bawak bekal nasi goreng gitu....lepas tu makan dalam kereta...berangan nak berhenti tepi pantai....konon la...

Walaupun nyaman..masih terfikir ada lagi tak settle ni...nak menyapu rumah skit tak pun vacuum jer...

Baju sekolah anak tak gosok lagi...thats y, nak balik awal satu hari....nak settlekan apa yang patut nak buat..walaupun ni dah jadi kerja wajib hubby...ni time hubby ada jer...terus bagitahu...ialah nanti ko kata aku malasnya....masih tak mengaku...walaupun malas....hu,hu...
Dah nak jadi suami solehan kena la bantu isteri....betul-betul-betul

Apa lagi erk...ohhh...kain yang dicuci tak jemur lagi....mmmm...kena stop la ni...kan tak jadi kojo kakak....

Friday, February 4, 2011

Rezeki Jangan Ditolak, Musuh Jangan Dicari

Assalamualaikum wbt

Syukur kehadrat Ilahi, Kita semua masih berpeluang menikmati kehidupan didunia ini...

Alhamdullilah, Terima Kasih Allah di atas kurniaamu...

This is update from Kampung Wakaf Tengah....kelas gtu kitaorang guna P1Max...putrajaya Desa pinggiran pun tak dapat...he,he...

Will start new project property kat sini may be...dalam 2 bulan lagi kerja pembinaan akan berlangsung...terima kasih ayah As lord land kerana memberi keizinan mendirikan sebuah kedai untuk dibuat sewa..dapat la mashuk nanti....dan Tq jugak sebab bagi offer baik punya.....
Sharing tapak projek...macam la aku pemaju yang hebat..he,he...

Yang best jugak dapat new supplier baru jugak untuk jadi agen pakaian kita kat Terengganu ni.... Now waiting tempahan untuk mommy in preggy blouse yang belum siap, baju ni sesuai jugak kakak-kakak yang XL saiz mencari baby doll blouse :)...hopefuly sis Chu dapat siapkan cepat-cepat ok...dah ramai dah tanya ni....
Ada sesiapa yang berminat please PM me....For those yang email, sorry tak sempat lagi nak reply email..maklum la dah balik kampung macam-macam nak dibuatnya.....rumah kak Zura pun tak sampai lagi....ting tong!

Nak story mory and share picture Langkawi pun tak sempat....masak-masak lagi tak sempat...tu pun kat Facebook jer....Saigon...pun lagi la tak upload lagi kat lappy...ada jer dua lappy pun...tak ley nak tengok...dah kena conquer kat budak 2 orang ni...ni pinjam yang danish pun dah bising...nasib dia pergi solat jumaat....yang daddy punya...lappy office dia...tak syok nak browse banyak-banyak....gedek-gedek...lembab nak mampos...he,he...

You olls pun may be kesibukan juga....coz bila aku bukak blog aku tengok tak update gak....he,he
Anyway....My family and me, nak mengambil kesempatan untuk mengucapkan

"Happy Chinese New Year to all my Chinese friends all over the world. Happy Year of the Golden Rabbit (susah mau dpt, golden rabbit ni, kata cina 60 tahun sekali)... may the year of the rabbit will bounce more prosperous year to all and may all of us blessed with better health & wealth... Gong Xi Fa Cai..."

Balik KL ni mesti ada gak ang pau2 yang dikirim untuk anak-anak...best... :)
 
http://www.blogger.com/html?blogID=2027570807175056515






/9c71b47e.gia>