"Apabila Allah izinkan berlaku, pasti ada didikan yang Allah hendak sampaikan.Maha suci Allah daripada membuat sesuatu dengan sia-sia"

Tuesday, August 9, 2011

Cinta kita pada siapa?

Orang selalu cakap...awak macam tak ada masalah...awak sekarang senang...awak ni memang sabar.....Awak ni sayang dengan siapa sebenarnya? (actually, selalu dapat message macam tu....)

Andai kata, Rasullullah SAW dihadapan kita?

Hayatilah video...saya rasa sangat berdezukkk...ikhlas...saya sedih dengan apa yang saya selalu lupa...


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.


Segala puji bagi Allah Tuhan pentadbir seluruh alam. Selawat dan sejahtera semoga dilimpahkan ke atas junjungan besar Nabi Muhammad yang semulia-mulia pesuruh-Nya, serta ke atas keluarga dan sekalian sahabat-sahabatnya.

Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkan kami dengan iman, matikan kami dalam iman, serta masukkan kami ke dalam syurga bersama-sama iman.

Ya Allah, ya Tuhan kami, ampunilah segala dosa kesalahan kami dan dosa-dosa kesalahan kedua ibu bapa kami, serta kesihanilah kedua ibu bapa kami sebagaimana mereka berdua mengasihani kami semasa masih kecil.

Ya Allah, akhirilah umur kami dengan kesudahan yang baik dan janganlah kiranya Engkau akhirkan umur kami dengan kesudahan yang tidak baik.

Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah kiranya Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahilah kami rahmat kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengurnia.

Wahai Tuhan kami, kurniakanlah kepada kami kebaikan di dunia ini dan juga di akhirat, dan peliharalah kami daripada azab neraka.

Semoga Allah mencucuri rahmat dan sejahtera ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan ke atas seluruh keluarga dan sahabat-sahabat baginda. Dan segala puji itu tertentu bagi Allah, Tuhan pentadbir seluruh alam.
2 comments:

Ros Diana said...

DariNYA kita datang..dariNYA juga kita akan kembali..tapi kadang2 kita lupa seketika..alhamdulillah masih lagi dilandasanNYA

Cahaya hidup said...

Alhamdullilah Ros, walaupun kadang2 iman kita up...ada juga down..kita masih dilandasannya

Salam Ramadhan ros

 
http://www.blogger.com/html?blogID=2027570807175056515


/9c71b47e.gia>