"Apabila Allah izinkan berlaku, pasti ada didikan yang Allah hendak sampaikan.Maha suci Allah daripada membuat sesuatu dengan sia-sia"

Saturday, February 19, 2011

Sakit Pinggang Ketika Mengandung

Sakit sampai tak boleh bangun...mmm..maaf tiada ubat bagimu ok...duduk la rehat...jangan nak sibuk-sibuk pergi jalan, doktor suruh rest...so rest la..tak payah nak kemas stor..saper nak kemas dah panggil temporary maid pun, dia lak yang arah kita....dah siapa yang bayar siapa ni....Hampeh...tak payah datang...so nak tak nak sendiri la buat...

Tapi aku cam wonder gak...kenapa pregnant kali ni cepat sangat sakit pinggang...ke sebab lama tak pregnant ke?Doktor kata sebab tulang punggung nak membesar....mmm..aku tak ada nak membesar part tu sebab dah confirm ceasar...(mmm..part lain tu besar...)

Ke Berat badan sangat? Ke posture tak betul...Tapi aku ada cara...untuk merehatkan sakit pinggang ni...time waktu solat ketika rukuk...Ya Allah...nyaman yaaa pakkk....

So petua untuk ibu-ibu mengandung, terapi sakit pinggang adalah rukuk..sama juga sesiapa yang slip disc tu...cuba la..kalau dah selesai solat...masih sakit lagi...buat senaman rukuk...ini kajian juga...

sesiapa yang dah mula sakit pinggang tu cuba la..dan jangan tinggal solat ok..

No comments:

 
http://www.blogger.com/html?blogID=2027570807175056515






/9c71b47e.gia>