"Apabila Allah izinkan berlaku, pasti ada didikan yang Allah hendak sampaikan.Maha suci Allah daripada membuat sesuatu dengan sia-sia"

Friday, April 11, 2014

Al Quran Wanita atau juga dikenali Al Quran Pelangi


MasyaAllah hebat....Mesti ramai kaum ibu..bakal ibu berbisik..aku juga mahu menjadi ibu seperti wardina....

InsyaAllah...saya juga dahagakan ilmu Al-Quran...sedang mendalami dan berusaha membaca terjemahan Al-Quran...taddabur..

Agak lama berhenti kerana masa menghalangi saya..dan kelemahan saya juga tidak dapat mengurus masa saya..Astaqfirullahalazim...

Alhamdullilah saya mendapat manfaat daripada perkongsian wardina ini..dengan mencari Al Quran sebesar tapak tangan dan boleh dibawa ke mana-mana....

Alhamdulillah..ianya menarik perhatian anak perempuan saya..Subhanallah...

InsyaAllah niat dan doa ketika kecil supaya di akhir hayat nanti berada dalam keadaan husnulkhatimah..Amin

Kini untuk membantu rakan-rakan saya juga mengambil tempahan Al Quran pelangi atau juga dikenali al Quran Wanita dengan harga RM70 tidak termasuk penghantaran....


 Stok yang ada..pink dah habis...merah pink yang ada reben dan purple juga sold out...

InsyaAllah...Ya Allah permudahkanlah akhirilah dengan kebaikan..Amin

PM me @ 0199506900
Terima Kasih

Untuk design seperti di bawah pre order dibuka...





Thursday, April 10, 2014

Restoran Mak Uda Selera Pantai Timur

Assalamualaikum....

Banyak sangat nak share kisah makan-makan ni.... nasib baik budak kecil dah tidur..dan anak tauke datang komen FB...Sebenarnya dah lama nak share....Alhamdulillah malam ini insyaAllah dapat dilaksanakan...Saya suka jer buat promosi...

Mesti rakan-rakan dah pernah singgah dan makan dekat Restoran Mak Uda Selera Pantai
Timur ni... restoran ni saya juga tidak pasti cawangan ke berapa...lokasi adalah TTDI.....mmm..ada pun cawangan ke 5...

InsyaAllah..jika saya berpeluang suatu hari nanti nak bawak juga ahli keluarga saya ke sini...



Ceritanya...saya asalnya berkawan dengan suaminya.....dan bila berkawan tu pasti kenalkan juga dengan suami kita dan juga isterinya....dan apabila dah pindah Kl...saya berusaha la juga pergi makan di restoran milik keluarga isterinya...Alhamdulillah suami saya pun suka...bile bercerita jer kisah restoran ni..suami saya pasti jer...mainkan saya depan anak-anak...kawan daddy mana ada tauke...iyo lah tu....

Minta Maaf amik gambar awak yer na...tengok gambar awak pergi umrah ni teringin nak pergi umrah sama-sama dengan bawak anak-anak.... Ya Allah permudahkanlah akhirilah dengan kebaikan...

Rasanya tak perlu bercerita panjang..saya juga suka pulut panggang yang besar, sedap, lemak berkrim tu...itu ler yang tak sabar nak bawak ayah juga...arwah mak kita juga pandai masak pulut panggang aka pulut "lepe"...

Terima kasih na...selalu belanja kami makan...mmm..jika along kawan kita kat melaka tu datang sini mau saya rasa..berpinau nak pilih lauk..hehe...

Kenangan Abang Danish dengan mok na...macam sesuai jer....

Biarkan video ini menceritakannya...





Cerita setahun yang takkan habis...(episod 13)

Alhamdulillah...rasa terpanggil untuk berkongsi kisah umrahku..terima kasih adik-adik dan kakak yang datang melawat dan meninggalkan komen...rasa bersemangat untuk menulis lagi...kadangkala saya ingin menulis dengan hati..tapi ianya jarang berlaku sebab tindakan kita berada di dalam berfikir banyak perkara..lagi-lagi ada anak kecil...

 Kenangan dengan adinda wani...sangat indah....
Doa yang termakbul....rakan sebilik dan ayah angkat "Father"
Dari kiri saya..kak aziah..mida dan wani..

Kali ini saya ingin berkongsi kisah-kisah kenangan ketika bersama rakan-rakan yang saya kenal ketika umrah...

Kisah mida dan air zam-zam...

Ketika di Mekah saya juga telah menghadapi kesukaran untuk beribadat sepenuhnya apabila ujian tidak boleh solat kerana haid...ketika ianya berlaku..bukan saya juga yang diuji..mida juga diuji, jadi saya berceita dengan penuh semangat...lagi-lagi di awal kedatangan mida tidak dapat ke masjidil haram..jadi saya berkongsi.."mida...seronok sangat..dapat minum air zam-zam tanpa limit...:, mida ni dah tak sabar..saya kata..air zam-zam berada di setiap sudut..dan jalan kita lalui..."

Mida yang teruja dan tak sabar...suatu hari kami melakukan "tawaf shopping"..ternampak cooler di laluan kedai...mida kat dalam masjid pun ada saluran air zam-zam yang disalur ke cooler  jadi saya katakan..saya rasa pasti cooler tu air zam-zam ..lagi la masjid pun dekat..mida yang teruja terus pergi menikmati...sunguh-sunguh...lalu ketika berhenti dikedai saya tanya..itu air biasa ke air zam-zam juga..jurujual tu berkata air biasa jer..ketika di bilik kami berkongsi cerita ni lagi...dengan gaya sekali sehingga tergolek ketawa...

Kisah Father

Father ni memang father betul kepada budak2 3 orang ni.ke mana-mana memang dia cakna..ketika kami mendaki gua hirak saya cuma berhenti di separuh jalan...semput sudah..wani dan mida siap solat lagi...sampai ke gua dia follow..saya dah agak..kuat betul pakcik ni...larat ke..tapi memang pakcik ni kuat...bayangkan siti khadijah umur berapa dah masa tu pun larat walaupun tak ada tangga yang betul2..dia mendaki bukit yang berbatu...

Pagi esok saya jumpa pakcik ni dan dia berkongsi...kau tahu aku semlam tertidur dalam bas..nasib baik pak arab tu tak buat lari...dikejutkan aku dan kembalikan ke hotel...Allahuakbar...

Kemudian saya berkongsi dengan rakan-rakan ni..father jaga betul2 korang..korang tak tengok father tertinggal dalam bas..nasib baik father cakap pak arab tak buat lari....hehe..ada hikmatnya :)

banyak lagi kisahnya...kenangan ketawa bersama-sama diorang sehingga dibawa ke lapangan terbang madinah....Allahuakbar....

InsyaAllah merancang untuk reunite again ...







"Stand By Me"




When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we'll see
No I won't be afraid
Oh, I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me

So darling, darling
Stand by me, oh stand by me
Oh stand, stand by me
Stand by me

If the sky that we look upon
Should tumble and fall
All the mountains should crumble to the sea
I won't cry, I won't cry
No, I won't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me

And darling, darling
Stand by me, oh stand by me
Oh stand now, stand by me
Stand by me

So darling, darling
Stand by me, oh stand by me
Oh stand now, stand by me, stand by me
Whenever you're in trouble won't you stand by me
Oh stand by me, oh won't you stand now, stand
Stand by me

MasyaAllah tetiba rasa rindu...

Tuesday, April 1, 2014

Nikmat Seorang Surirumah

Pekerjaan yang paling banyak mendapat pahala bagi perempuan adalah menjadi suri rumah. Pahalanya melebihi segala pekerjaan lain diatas dunia ini.
#UstazAzharIdrus
Surirumah adalah pekerjaan paling terbaik di Dunia ini  #UstazDonDanial

Tahniah kepada rakan-rakan saya dikurniakan rezeki menjadi seorang surirumah..Alhamdulillah saya juga di kurniakan menjadi surirumah sementara berpantang..hari ini saya berpantang 46 hari....

Kekangan untuk mendapat ganti pembantu rumah rasa sesak di dada...lagi-lagi may nanti saya akan memulakan kerja...selama mempunyai pembantu rumah walaupun 8 kali bertukar ganti..orang yang paling saya risau adalah suami...dia adalah orang yang banyak menilai pembantu rumah....bayangkan saya seorang isterinya....huhu...rasa saja ingin katakan awak la jaga sendiri.....

Kini..lampu hijau telah saya dapat untuk meneruskan kerjaya surirumah sepenuh masa...tentangan yang hebat pula datang dari ayah saya...semesti keluarga mertua juga....disudut hati kecil adakah mereka mengambil risiko ketika saya bekerja tiada orang yang menjaga anak saya sebaiknya.....

Dalam masa yang sama saya bertanya  dengan diri ini, "Ruginya belajar tinggi-tinggi tapi tak kerja.....lagi fikir...dapat boss baik...dapat gaji besar 5 angka pun nak berhenti lagi...."

Allahuakbar..itula ujian hidup ingin membesarkan amanah diera 2020.

Bila saya renung... baru perasan rupanya ketika saya jadi :
1-Tukang Masak,
2-Tukang Kebun,
3-Penyambut Tetamu,
4-Bibik,
5-Pengasuh,
6-Driver,
7-Tukang Cuci,
8-Guru Mengaji,
9-Cikgu / Ustazah,
10- Bodyguard,
11-kerani/accountant/pengarah
12- jurujual
13- Budak Car wash
14- Tukang Urut
15- Nurse
16- Badut
17- Mak cik cleaner
18-Ladycare
19-Tukang dobi
20-Waiter
Semua pekerjaan tu hanya dalam satu nama iaitu 'SURI RUMAH'....

Bagi saya yang jarang-jarang dapat kerja surirumah ni...perasaan nikmat tu sangat lain dan saya rasa sangat bersyukur....Alhamdulillah..


InsyaAllah masa itu akan datang...itulah masa CEO sebenarnya... :)

Monday, March 24, 2014

Checklist Pindah/masuk Rumah Baru

Subhanallah,,,Allahuakhbar..Alhamdulillah...selesai dah berfikir tentang aqiqah..kali ni berfikir pasal nak masuk rumah baru....tak tahu motif beli rumah ni..

Sekadar...kenangan untuk diri sendiri..mengukur baju badan sendiri....ingat dulu masa gaji kecil rumah kecil...masa tu gaji tahun 1999...tu pun bersyukur sangat...rasa cam seronok sangat dah...sebab rakan-rakan lain masih belajar..kita dah kerja...kalau rajin kerja lebih masa boleh dapat 4 angka...tahun tu barang masih murah....

Ketika itu saya bekerja di gebeng jadi..apabila lalu jer jalan bypass tu...berangan nak beli la rumah kat sini...lagi sebut nama Bandar Damansara Kuantan..................................................................macam best jer...projek http://www.dbhd.com.my/index.php?option=com_content&view=frontpage

Suatu hari suami balik kerja bagitahu..saya ada kejutan ni..saya dah beli rumah dekat Bandar Damansara...mmm..apa lagi..mestilah teruja...masa bayar booking RM1000 jer....Harga rumah teres tengah yang kami dapat masa tu RM78800.00 kalau tak silap...betulkan yer by jika awak masih ingat....

Ini fasa pertama lah..sekarang dah tak dapat lagi harga macam ni....berjiran pula dengan batman...suami Noor sekarang ni...InsyaAllah di doakan berpanjangan hingga syurga firdaus...
berjiran berjumpa dapur :)

Saya try google tak ada pulak rumah lama kitaorang ni...nanti cari dekat harddisk boleh share kat sini....

Apabila gaji dah naik sikit....eh naik banyak..masa ni dah 7 tahun kerja..suami pun dah resign BASF...kami pun beli sebuah lagi di Bandar Indera mahkota.Indera mahkota 8 , Taman mahkota putra rumah semi D 2 tingkat..masa tu harga rumah RM280k...tetapi kami dapat membeli dengan harga RM228,800 selepas diskaun...Nanti boleh share juga gambarnya....jika jumpa..masa ni bila beli rumah rasa cam...Ya Allah nikmatnya...memang tak pernah terfikir...Allah apabila kita meminta padaNYA...DIA selalu memberi...

Setelah 2 tahun berpindah ke kuala lumpur..suami mengambil keputusan untuk menjual...walaupun sayang..harta ini semuanya yang Allah pinjam...

Kini....5 tahun berlalu...dapat 2 anak KL...pendapatan pun dah agak stabil..merancang untuk mencari rumah baru.... Awal tahun 2013..kami ada membayar 3% tempahan rumah di warisan tree projek http://www.gabunganhartamas.com/

Tetiba rasa macam takut sebab rumahnya masih tak siap...harga pun sangat tinggi..tak pasal-pasal kena bayar..kami batalkan pembelian tersebut...

Saya beli rumah di kampung..syukur juga sebab pemaju mengembalikan duit kami tu..cuma RM500 la melayang...Di Doakan Allah gantikan dengan lebih baik...

Alhamdulillah...kini saya dah dapat rumah baru..anatara rumah impian....semua urusan sudah selesai..menunggu kunci rumah saja sekarang...Tahniah juga rakan-rakan yang nak masuk rumah baru....

Saya pun teruja...nak masuk rumah ni..memang kena simpan duit..besar rumahnya besar la modalnya...

Alhamdulillah... macam bermimpi....rumah ni kami beli dengan pemaju yang memang establish di kuala terengganu....boleh layari website PMINT.sesiapa yang berminat....masih ada kosong lagi
http://www.pmint.gov.my/v2/main.php?module=37

Terima kasih juga kepada ayah dan keluarga yang menyokong...InsyaAllah saya juga doakan rakan-rakan lain dilimpahi rezeki yang melimpah ruah....Amin

Baru-baru ni saya juga berpeluang berjumpa rakan lama Ayu dan singgah rumah barunya..seronok sebab rezeki rumah barunya dapat bawa papa dan mama tinggal sekali.. saya juga impikan macam tu..Apabila Allah memberi rezeki berhijrah ke Terengganu...Ya Allah perkenankanlah... InsyaAllah akan ajak sekali mak dan ayah tinggal...ada juga saya katakan pada ayah...ayah pindah la tinggal sini...ayah takut..ayah lebih suka hidup susah...takut orang tak senang dengan kita..MasyaAllah...

mmm...disebabkan terujanya nak masuk rumah baru..terus jer capai mr google...ada a few..link yang saya rasa boleh buat rujukan...terima kasih pemilik rumah biru putih....

Rujukan dan kredit
http://kemnrocky.blogspot.com/2011/11/checklist-pindah-rumah-baru.html

EXTERIOR

Grill
Lampu + Wiring (lampu sisi pagar, lampu carporch, lampu balkoni, lampu keliling rumah)
Auto gate
Plug
Kipas
Getah Paip
House number plaque
Landskap - rumput carpet, yard lamp, fountain

INTERIOR

a) Living Hall
Lampu + Wiring (Downlight)
Plaster ceiling
Wallpaper
Kipas
Air cond
Plug
Sofa set
TV Cabinet
Carpet
Langsir (day and night)
Railing langsir
Frame
Cermin besar
Coffee table

b) Dining Hall
Lampu + Wiring
Plaster ceiling
Kipas
Aircond
Dining table
Plug
Carpet
Langsir (day and night)
Frame
Cermin besar

c) Kitchen
Kitchen cabinet
Fridge
Microwave
Stove
Hob & hood
Water Heater
Water Filter
Dishes Rack
Lampu + Wiring
Plug
Wall Fan
Bakul Sampah

d) Bedroom x 4
Katil
Meja solek
Wardrobe
Carpet
Towel hanger
Bakul sampah
Wallpaper
Langsir (day + night)
Railing langsir
Air cond
Kipas
Lampu + wiring
Plug

e) Toilet x 5
Lampu + Wiring
Toileteries rack
mirror
Tower hanger
Slipper toilet

e) Laundry
Washing machine
Laundry basket
Bathmat

f) Services
ASTRO
TNB
JBA

g) Lain-lain
Lampu + wiring for stairway
Lampu + wiring for bilik stor


Saturday, March 22, 2014

Restoran kopitiam kita dan Warung pak mat teh tarik madu dan sup ikan MIB

Alhamdulillah..baru-baru ni selapas berlansung majlis aqiqah fatih...suami mengajak kami bercuti di kelantan....menghabiskan baucer hotel renaissance...

Di sana...saya cuma berehat jer....anak-anak as usual terjun kolam la...ketika disana..anak buah saya yang tengah buat housemanship di hospital KB perkenalkan restoran kopitiam kita..mula-mula nak sesampainya kami di KB dia nak belanja tapi saya katakan yang malam tu kitaorang ada dinner kat Renaissance...selepas jer makan malam tu diaorang datang jugak nak visit fatih.... jadi kami menikmati kek-kek dan kuih jer kat bilik...mmm...tak lama lagi dia pula nak dapat anak....bertambah lagi la cucu saya.... :)....

Malam tu pulak...suami pulak ada program jumpa x schoolmate dia...so malam tu...saya memang tidur awal... niat yang tidak tercapai..nak pergi belah mulut anak dengan tuan guru tak tercapai....

Ok...pagi tu...kami pun menuju ke kopitiam kita....kagum, sebab pemiliknya cina tetapi mengambil makanan dari peniaga melayu yang terkenal di sekitar KB...antara yang saya ingat ...nasi berlauk air dingin....roti titab...roti titab ni abang sam pun kongsi..setiap balik rumah mentuanya di belakang hotel perdana tu...mesti diaorang datang makan sini...

MasyaAllah...yang saya tidak terkejut...tetiba ada nasi berlauk kapal terbang (MH370)...kecil jer tulisan MH370 tu....

Kopitiam ni agak femes lagi..sebab antara tetamunya ada antaranya siti nurhaliza...ada juga lisa surihani dan yusri.......mmm ramai la lagi ahli-ahli politik....

Tak lupa juga..saya jumpa warisku yang jauh tetapi rapat..aima, suami dan anaknya....baru jer sebut...sekali dia pun makan kat situ....masa cerita sebab nak share dengan "japi" kawan suami cos dia kerja CIMB...saya cakap ada juga saudara kerja kata sekitar sini..tapi tak sure..cimb ke apa...rupanya silap la pulak..CIDB...mmm..looks like i am aging!
Nanti sesiapa datang KB boleh cuba sini...harga berpatutan...

Menu popular: Roti Titab, Nasi Air Dingin, Nasi kak Wok, Nasi Tumpang dan lain-lain

Alamat: 4357-A, Taman Desa Jaya,  Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Baharu, Malaysia.

Tel: 019-9810888

Rujukan alamat dan nombor telefon: http://www.cutikelantan.com/restaurant/sarapan-pagi-popular-di-kota-bharu-kelantan-part1/

Selepas makan pagi...kami ke kembali ke hotel...aktiviti ulangan..aktiviti anak-anak mandi kolam....tapi kali ni tak sampai 1/2 jam diaorang dah balik tanya kenapa? adam potong stim sebab nak buang air besar..tersenyum saya...sekarang abang dan kakak la yang banyak membantu jaga adam...dulu-dulu masa abang dan kakak kecik...dengan saya sekali main air...tak kira...jika g hotel dorang ni tak dapat mandi kolam...pergi mandi kat bathtub...pernah layan karenah dorang especially abang danish..sampai sekarang saya ingat...dah cerita juga dengan abang danish...sampai bergegar badannya ketawa....

Selepas jer check out...hubby juga redeem sebiji kek..Alhamdulillah...memang kembong kek betul 2,3 hari ni....InsyaAllah bila ingat nanti saya share picture kek black forest...sampai ke KL.. :)

Seperti disetujui...sebelum sampai ganu lagi..dah cerita ...kawan kita pernah share gambar teh tarik madu...dia punya buih melimpah....ok suami kita yang memang kaki jalan-jalan dan cari makan terus jer set...InsyaAllah jika pergi KB kita pergi....
Alhamdulillah sampai juga....rupanya teh tarik madu yang berbuih tu untuk ais..mmm..telan air liur jer mak...tapi teh tarik panas punya pun sangat marbeles sebab tak manis...

Ada pelbagai menu lauk lain juga..

Kata Japi...kedai ni agak mahal...yes...memang harga dia tu memang tinggi sikit....

Lokasi nya jalan menghala ke PCB. Nanti ada simpang ke kiri menuju Kedai Buloh...masuk jalan tu..nanti nampak la kedai ni tepi jalan je. Dekat Medan ikan bakar.

InsyaAllah tak sesat sebab sepanjang jalan ada penunjuk arah dan boleh rekemen kepada kekawan yang datang ke KB ni

Monday, March 17, 2014

Memori Majlis Aqiqah Muhammad Al Fatih 14 Mac 2014

Alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah..majlis aqiqah berjalan dengan lancar dan selamat.. Terima kasih keluarga, saudara-mara dan rakan-rakan yang turut meraikannya...sungguh-sungguh — feeling great with Jamisal Salleh.

Saya letak gambar abang haji dulu yang berusaha...sungguh..maklumla mak haji dalam pantang lagi...buat apa yang termampu.....hehe...Terima kasih by....
 Anak yang diraikan Muhammad Al Fatih...Nama rebutan ayahanda dan kekandanya...
 Kredit to syafinie... tak sempat nak edit..Allah ilhamkan adik finie.... boleh mak atie share sini...eh kak yati...hehe







Kambing Aqiqah...Menu yang kami pilih kambing bakar..sangat berpuas hati 1 Jam dah habis...mak haji makan sempat rasa daging-daging yang dekat tulang jer...kesian benor..huhu...

My Aqiqah candy buffet...decoration tu prepare sendiri jer..accept bidai belakang pun amik dengan buai rayyan...
Candy buffet sweet girls...nak puji anak dara sendiri la..suka sangat tengok dia pakai macam ni...comel lotte!...dah besar pun anak dara kita...  

Anak-anak buah yang seronok bergambar :)










 Agak kecewa dengan coklat fondant yang tak berapa fondant..huhu..










 Gula-gula susu feberet zaman kitaorang kecik..susah nak dapat sekarang..terlajak laris juga!

Antara kek-kek...fuhhh..alhamdullillah semua habis...

Jom kita intai gambar pelamin buai berendoi dan tetamu-tetamu saya..terima kasih sangat kepada rakan yang datang...semoga hubungan kita makin erat yer...
ni la pelamin berendoi yang kitaorang pilih...simple jer......harga mampu milik... gambar dari https://www.facebook.com/buairayyan?fref=ts

Kredit untuk suami yana :)
tak sangka pulak ayahanda yang rasmi pelamin buai berendoi ni untuk bergambar...terima kasih ayah..
ni gambar dari kitaorang...
Keluarga anak beranak makcik hindun yang sporting!

Sila layannn...



Rakan sepermainan ketika kecil..kak ana dan the best buddy achik in d house

Bersama-sama rakan sekolah menengah saya...really appreciate ....
Norul huda dan siti marzelina
Bersama mastura, anaknya dan adiknya...

 dan yang paling saya tak sangka.......
Tetamu yang saya berdoa supaya Allah ilhamkannya datang the only one makcik sepupu saya..sebelah kiri saya cik de maizon..tak ubah mirip arwah mak kita... rasa nak melompat...walaupun hati ini sangat terharu dan sedih...katanya..dah 16 tahun tak datang rumah kita....umurnya dah 80...didoakan Allah panjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik....Amin


Sayang sangat dengan cik de!
bersama-sama sepupuku..ani....beleh pulok mata masa ni...tak per-tak per..janji ani cun..hehe...
sepupuku rashid...



 Sebahagian tetamu kami...Nikmat mana mahu kudustakan...ianya cuma lintasan hati juga kata-kata ketika bersama suami...seronoknya jika dapat jemput budak tahfiz...MasyaAllah...iyernya realiti....
 mereka dijemput oleh abang saya.....kenangan yang terindah!
yang paling saya teruja....

Untuk tatapan rakan-rakan dan saudara juga....boleh layari you tube ni...sempat ambil sedikit jer..tapi ok la dari tiada.... sangat berpuas hati...mereka juga sedia di jemput untuk majlis-majlis keagamaan..contact number saya masih menunggu dari kekanda di terengganu..
Mereka juga sedang mencari dana untuk membina bangunan baru tahfiz mereka di chendering




Saya sendiri tengok berulang kali..memang tak puas..live lagi la best
 Memulakan dengan majlis tahlil..marhaban dan berqhasidah..orang teranu panggil zanji...

 Alhamdulillah fullhouse...




Tak sangka lecturer kami pun datang...Encik Amin..actually ada juga niat nak jemput Encik mansor...



 Ayah su dan cik su....tidak ketinggalan turut meraikannya...



Antara menu abang danish sempat snap...



memang boleh harap betul cameraman ni...sekali tengok..terdampar sudah kepenatan makan kambing....
Apapun terima kasih abang danish.....

gambar nasi minyak, roti...sup herba dan mee kari tak sempat ambil....
Antara abang danish sempat ambil gambar fatih ketika cukur jambul...





marah betul fatih...ketika cukur jambul...upacara belah mulut oleh ustaz tahfiz tak sempat amik gambar
 :(
sekarang fatih dah dibotakkan oleh ayah haji...

 semasa operasi...latest picture tak sempat ambik lagi....alamak ada rupanya..ada kat bawah...

Orang kuat belakang tabir...juga candid picture...






















 Pembuka nama Muhammad Al Fatih dalam keluarga kami....


 aha...ada pun gambar fatih dah botak dengan abang adam...


hehe...ada jugak muka selebek saya kat sini....picture nampak berpeluh sebab sedang bersiap nak bertolak pergi ke renaissance KB..nanti sambung lagi ceritanya...huhu...

Tak ketinggalan...ada acara mandi kolam untuk kanak-kanak comel...








 Di sebalik mandi kolam ni..ada cerita kelakar... dah la anak beranak dia jer yang conquer..katanya...apabila adam kata nak erak-erak..semua pakat dok lari sebab adam nak berak...


Syukur Alhamdulillah atas nikmatmu.....

Untuk rujukan kawan-kawan yang nak buat rujukan jika ingin membuat majlis aqiqah di terengganu... boleh klik sini....
http://myhayatiz.blogspot.com/2014/03/checklist-for-majlis-aqiqah-mymaf.html
 
http://www.blogger.com/html?blogID=2027570807175056515






/9c71b47e.gia>